נבחרת ברזיל
משחק בינ"ל ראשון: ארגנטינה 3 - 0 בראזיל (20 בספטמבר 1914 בארגנטינה)
הניצחון הכי גדול: 0-14 (נגד ניקראגואה במכסיקו סיטי, 1975)
ההפסד הכי גדול: 6-0 (נגד אורוגואי בצ'ילה, 1920)
הכי הרבה הופעות כשחקן: מרקוס אבנגליסטה דה מוראס ("קאפו") (142)
מלך השערים: אדסון אראנטס דו נאסימנטו ("פלה") (77)
הופעות בגביע העולם: 19 (הנבחרת היחידה שהשתתפה בכל טורנירי גביע העולם)
הישג שיא בגביע העולם: אלופת העולם (2002, 1994, 1970, 1962, 1958)
64 שנים חיכו לזה אוהדי נבחרת ברזיל. 64 שנים חיכה העם הברזילאי שוב לארח את המונדיאל וביוני 2014 זה יקרה. 64 שנים לאחר אותו הפסד מפורסם במאראקנה מול אורוגאי, למה שהפך לאחר הטרגדיות הספורטיביות (ואף מעבר לכך) בברזיל, הסלסאו מקבלים הזדמנות אדירה לזכות בגביע בפעם השישית לעיני האומה כולה.
אין בכלל עוררין על כך שברזיל היא האומה הטובה ביותר לאורך ההיסטוריה של המונדיאלים. היא היחידה שלא פיספסה שום מונדיאל מיום הקמתו והנבחרת שזכתה הכי הרבה פעמים בגביע הנכסף - 5 במספר. נבחרות שונות שלה בהיסטוריה נכנסו לפנתאון בזכות הכדורגל המרהיב שהציגו כמו ברזיל של 1970 וברזיל של 1982, למרות שהאחרונה לא הצליחה לזכות בתואר.
הגביע העולמי הראשון של ברזיל הגיע "רק" ב-1958 וגילה לעולם ילד בן 17 שכונה פלה, אבל עוד לפני כן חשבו הברזילאים שהם יזכו בתואר כאשר ב-1950 אירחו את הטורניר והיו משוכנעים שהגביע שלהם. ברזיל דרסה כל מה שנקרה בדרכה והגיעה למשחק הגמר במראקנה שנבנה במיוחד לאותו אירוע, מול נבחרת אורוגואי. תיקו היה מספיק לברזיל, שעוד הוליכה בפתיחת המחצית השניה, אבל מהפך מדהים שביצעה אורוגואי ראה אוצה מנצחת 1-2 וחוטפת לברזיל את הגביע מהידיים. ההפסד השפיע רבות על אוהדי הנבחרת, ואף דווחו על חלק ממקרי התאבדות ברחבי המדינה בגין ההפסד.
הגביע הראשון הגיע כאמור שמונה שנים מאוחר יותר, כאשר בברזיל מגלים לעולם את אדסון אראנטס דו נאסימנטו המכונה "פלה", שלימים יהפוך לאחד מהשחקנים הגדולים בהיסטוריה ויש שיגידו הגדול מכולם. ברזיל זכתה בשלושה מארבעת המונדיאל הבאים, כאשר רק ב-1962 פלה לא ממש היה פקטור עקב פציעה שהשביתה אותו משלב הבתים. ב-1970 הוא הוביל חבורה מאוד מוכשרת שכללה בין היתר שמות כמו ריבלינו, פאולו סזאר, טושטאו וקרלוס אלברטו לזכיה על חשבון איטליה, אותה הם רמסו בגמר 1-4 וזכו בגביע ז'יל רימה לצמיתות.
![[IMG]]()
יש המחשיבים אותה כנבחרת הגדולה בכל הזמנים. ברזיל של 1970
ברזיל נכנסה לתקופת יובש לא פשוטה של 24 שנים עד שהספיקה להניח ידיה על הגביע הרביעי, לראשונה בצורתו החדשה. אומנם ב-1982 הציגה נבחרת לא פחות מלהיבה מזו של 1970, רק ששם היא נעצרה בסיבוב השני ע"י איטליה ופאולו רוסי שכבש שלושער כדי להעניק לנבחרתו 2-3 ואת הכרטיס לחצי הגמר.
את הכרטיס למונדיאל 1994 הבטיחה ברזיל רק במחזור האחרון מול אורוגואי, אבל אז לא הביטה לאחור, כשהצמד רומאריו את בבטו מוביל את החוד שלה. עם הקפטן דונגה, המגן ז'ורז'יניו והשוער טאפארל, ברזיל הגיע למשחק הגמר שוב מול איטליה ולאחר תיקו מאופס ב-120 דקות, זכתה בגביע הנכסף בדו קרב פנדלים.
הגביע החמישי והאחרון עד כה הושג לפני 12 במונדיאל שנערך ביפן וקוריאה ושם הציגה ברזיל צמד מוכשר לא פחות - רונאלדו את ריבאלדו וגם רונאלדיניו היה שם. רונאלדו סיים כמלך השערים בטורניר עם 8 כיבושים והפך גם למבקיע הגדול ביותר בתולדות הגביע העולמי עם 15 שערים במצטבר וזכייה שניה בגביע העולמי, הפעם כשחקן המרכזי (בזכיה ב-1994 היה בסגל כנער מוכשר בן 17). הוא גם האיש שהכניע את אוליבר קאן, השוער הגרמני המצטיין בטורניר, פעמיים במשחק הגמר והפך את ברזיל לנבחרת עם הכי הרבה זכיות בתואר.
בשני המונדיאלים הבאים איכזבה ברזיל וסיימה דרכה כבר ברבע הגמר למרות שנחשבה כמו תמיד ללכת עד הסוף אבל עכשיו, 12 שנים לאחר זכייתה האחרונה, מקבלת הסלסאו הזדמנות פז לזכות בביתה לראשונה בהיסטוריה מול הקהל הביתי.
![[IMG]]()
ריבאלדו ורונאלדו עם הגביע העולמי ב-2002
ברזיל כמובן לא שיחקה משחקי מוקדמות והעפילה אוטומטית לטורניר הגמר, אבל הדברים לא דפקו בהתחלה כמו שצריך והאמת שהם עדיין חורקים למרות מגמת שיפור בחודשים האחרונים. זה החל עם המינוי הלא ברור של מאנו מנזס כמאמן הנבחרת, המאמן שהיה אמור להוליך את ברזיל במונדיאל הביתי, אבל טורניר קופה אמריקה מאכזב למדי, הפסד בגמר הטורניר האולימפי ושורה של משחקי ידידות לא משכנעים, גרמו לראשי ההתאחדות לתקן את הטעות לפני שיהיה מאוחר מדי ובנובמבר 2012 פוטר ובמקומו מונה לואיס פליפה סקולארי, מי שהוליך את ברזיל לזכייה האחרונה שלה. פתיחת הקדנציה המחודשת שלו אומנם כללה הפסד לאנגליה בוומבלי, אבל רוב התוצאות היו משכנעות וחיוביות, כולל תבוסה 0-3 שהנחילה לאלופת העולם ספרד, וניצחונות על איטליה, צ'ילה, פורטוגל, אורוגואי וצרפת בין היתר. בין לבין הספיקה ברזיל גם לא לאכזב את הקהל הביתי ולזכות בגביע הקונפדרציות ביוני 2013.
האיש על הקווים
לואיס פליפה סקולארי
![[IMG]]()
לואיס פליפה סקולארי בן ה-65 ידריך את נבחרת ברזיל זו קדנציה שניה ומונדיאל שני שלו עם הסלסאו ויקבל הזדמנות פז להיות המאמן הראשון שזוכה עם ברזיל בשני גביעי עולם. הראשון כאשר הוליך את הנבחרת לזכיה במונדיאל ב-2002 והשני במונדיאל הביתי שייערך בעוד ימים ספורים.
סקולארי בכלל לא היה האיש שהיה אמור להיות מופקד על המשימה הלאומית. הכבוד הונח על כתפיו של מאנו מנזס, אבל הוא נכשל טוטאלית בקופה אמריקה וברוב משחקי האימון שהנבחרת ערכה, מה שהביא את ראשי ההתאחדות לפטרו בנובמבר 2012 ומנות במקומו את סקולארי. הנבחרת תחת פליפה סקולארי חזרה חהיות ברזיל המאיימת, שיפרה את תוצאותיה וזכתה גם בגביע הקונפדרציות. כנראה שבתפקיד המאמן של הנבחרת, מוציא מעצמו סקולארי את הטוב ביותר. הקריירה העשירה שלו כמאמן קבוצות מתרכזת כמעט כולה בליגה הברזילאית וקצת באיזור אסיה, כאשר סקולארי אימן כמה שנים בערב הסעודית, יפן, כוויית ואוזבקיסטאן. הישגו הגדול ביותר - הקופה ליברטאדורס ב-1995 עם גרמיו וב-1999 עם פאלמייראס. בעונת 2008-09 קיבל הזדמנות ראשונה באירופה אצל צ'לסי של אברמוביץ', אבל התוצאות היו רעות וכעבור חצי שנה פוטר. ברמת הנבחרת כאמור הולך לסקולארי הרבה יותר טוב ומעבר לגביע העולמי ב-2002 הוא גם אימן את פורטוגל במשך 5 שנים, אותה הוליך לגמר היורו 2004 (הפסידה בבית ליוון) ולמקום הרביעי במונדיאל 2006.
סגל הנבחרת
שוערים: ז'וליו סזאר (טורונטו, ארה"ב), ג'פרסון (בוטאפוגו), ויקטור (אתלטיקו מיניירו)
הגנה: דני אלבס (ברסלונה, ספרד), מאיקון (רומא, איטליה), מרסלו (ריאל מדריד, ספרד), מקסוול (פ.ס.ז'., צרפת), טיאגו סילבה (פ.ס.ז'., צרפת), דויד לואיז (צ'לסי, אנגליה), דאנטה (באיירן מינכן, גרמניה), הנריקה (נאפולי, איטליה)
קישור: לואיס גוסטאבו (וולפסבורג, גרמניה), פאוליניו (טוטנהאם, אנגליה), הרנאנס (אינטר, איטליה), פרנאנדיניו (מנצ'סטר סיטי, אנגליה), אוסקר (צ'לסי, אנגליה), ראמירש (צ'לסי, אנגליה), וויליאן (צ'לסי, אנגליה)
התקפה: ניימאר (ברסלונה, ספרד), פרד (פלומיננזה), ז'ו (אתלטיקו מיניירו), הולקי (זניט פטרסבורג, רוסיה), ברנאר (שחטאר דונייצק, אוקראינה)
שחקני המפתח
![[IMG]]()
ניימאר דה סילבאס סאנטוס ג'וניור (ניימאר)
חלוץ, בן 22
ברסלונה (ספרד)
כבר כמה שנים שהשם ניימאר מסתובב באוזניהם של הסקאוטים באירופה ושל חובבי הכדורגל ונראה כאילו שהוא נמצא בשטח הרבה זמן, אבל הילד בן ה-22 עבר רק בקיץ שעבר לראשונה בחייו לאירופה ולאחד המועדונים הגדולים בעולם, ברסלונה, ששילם עליו לא פחות מ-87.2 מיליון יורו (סכום שעורר אח"כ שערורייה לא קטנה, כאשר התברר שבארסה שילמה 57 מיליון לסאנטוס ו-בערך 40 מיליון נוספים הלכו למשפחתו של ניימאר), אבל לצערו הרב לא ממש מימש את ההבטחה הגדולה שתלו בו. יש כאלו שקוראים לו בלוף אחרי עונה מאכזבת אחת, אבל רק מי שעקב אחרי הבחור הצעיר בליגה הבראזילאית ובסלסאו, יכול לזהות את הכישרון האדיר הטמון בו ואת העובדה שרוב המבקרים פשוט הספידו אותו מוקדם מדי ואין כמו המונדיאל כדי לענות לכולם. ניימאר גדל בסאנטוס, קבוצה שכבר הוציאה לעולם את פלה הגדול, והפך במהרה לאליל האוהדים עם הדריבלים הוירטואוזים שלו, שגררו לא מעט תיקולים חריפים גם מצד שומריו, שלא אהבו בלשון המעטה את "ההתעללות" שלו בהם. במקביל, פיתח לעצמו ניימאר שם של "צוללן" לא קטן, כאשר כמות הצהובים שלו עבור התחזויות ונפילות גדולה מדי עבור שחקן צעיר שמשחק כחלוץ והוא הפך במהרה למטרה עבור השופטים, שלעיתים פשוט לא מבחינים בין ההתחזויות שלו לבין עבירות אמיתיות שמתבצעות עליו. הוא ערך את הבכורה בסאנטוס בגיל 17 וכבר אז ראו כמה הילד ענק, כשסיים עם 14 גולים ב-48 הופעות בכל המסגרות. מכאן והלאה הילד פשוט לא הסתכל לאחור ורק הלך ונהיה טוב יותר מעונה לעונה. עונתו הטובה ביותר היתה ב-2012, כאשר כבש בכל המסגרות 43 גולים ב-47 הופעות! היה שותף מלא לשלוש אליפויות של סאנטוס, קופה ליברטאדורס ורקופה, לפני שעבר לבלאו גראנה. עונת הבכורה שלו כאמור לא היתה מהמוצלחות, לצד הברקות נדירות, ראינו יותר ניימאר כבוי שנמצא בצילו של מסי ועונה של 15 שערים ב-40 משחקים בכל המסגרות היא לא רעה, אבל בוודאי לא מה שציפו מניימאר.
מצד שני, בסלסאו ניימאר פשוט פורח. הוא עבר את כל הנבחרות מגיל הנוער והבריק בכל אחת מהן. ההחמצה הגדולה ביותר שלו היתה ככל הנראה באולימפיאדה ב-2012, שם נבחרת עטורת כוכבים כברזיל הופתעה בגמר ע"י מכסיקו והפסידה את הזהב. עוד לפני כן הוא רשם הופעה בקופה אמריקה של 2011 וכבש שני שערים, בטורניר לא מרשים בלשון המעטה של הבראזילאים. מצד שני, החזרה הגנרלית לגביע העולם בשנה שעברה, היתה שלו. בקופה קונפדרציות שברזיל אירחה, ניימאר היה השחקן המצטיין (וגם נבחר לשחקן הטורניר) והפגין יכולת נהדרת לאורך כל הטורניר, כאשר הוא מוליך את ברזיל לזכייה וסיים עם 4 שערים ב-4 משחקים, מה שהעלה עוד יותר את הציפיות ממנו לקראת המעבר לברסלונה. בסך הכל המאזן שלו נהדר בנבחרת ועומד על 30 שערים ב-47 משחקים ושוב, מדובר בילד בן 22.
ניימאר משחק לרוב כחלוץ שני באגף שמאל, שם הוא מביא לידי ביטוי את היכולת הטכנית הגבוהה שלו ואת האפשרות להשאיר את שומריו מאחור בזכות דריבל הנהדר בשילוב המהירות. בתחילת דרכו עוד החשיבו אותו לאנוכי, אבל עם השנים הוא למד יותר להרים את הראש ולמצוא את האיש הפנוי. גם הסיומת שלו נהדרת, אם כי רוב הגולים שלו הם ברגל, נדיר לראות אותו כובש בנגיחות. בסך הכל ניימאר מסומן כבר הרבה זמן כאיש המרכזי של המונדיאל הקרוב וכזה שאומה שלמה של 201 מיליון אנשים תולה בו תקווה להביא לה את הגביע העולמי אחרי 12 שנים.
![[IMG]]()
ז'יבאנילדו ויאיירה דה סוזה (הולקי)
חלוץ, בן 27
זניט סנט פטרסבורג (רוסיה)
השם החם בפגרה לפני שנתיים באירופה היה הולקי (או הולק, כמו שרובנו מכירים אותו), שעבר בסכום ענק של 60 מיליון יורו מפורטו לזניט. בניגוד לכישרונות ברזילאים צעירים אחרים, הקריירה של החלוץ החסון לא ממש המריאה בתחילתה, ולאחר עונה בויטוריה הברזילאית, הוא עזב לליגה היפנית לקבוצת קאוואסקי שתאמינו או לא, השאילה אותו לקונסאדול ואח"כ לטוקיו ורדי, שתיהן מהליגה היפנית השניה! מה שבקאוואסקי לא ראו, בפורטו הבינו מהר והם מיהרו לרכוש 50% מכרטיסו של הברזילאי תמורת 5.5 מיליון יורו. הולק קיבל את הצ'אנס שלו לאחר שהחלוץ המארוקאי, טאריק סקטיווי, נפצע והולק יצר משולש קטלני בפורטו יחד עם סבוז'ה רודריגס האורוגואי וליצ'ה לופס הארגנטינאי. מהר מאוד הפך לשם החם באגף ימין של פורטו ובסיום העונה באירופה נבחר לאחד מ-10 הכוכבים העולים של היבשת. בפורטו מיהרו להאריך לו את החוזה וקבעו סעיף ביי-אאוט של 100 מיליון יורו. הולק המשיך להפציץ בפורטוגל, גם כאשר ליצ'ה עזב ופאלקאו הגיע במקומו. הסטטיסטיקה שלו נהדרת במדי פורטו, שם רשם 78 שערים ב-169 הופעות בכל המסגרות. אז כאמור הגיע ההצעה המפתה מרוסיה (להזכירכם, פורטו שילמה 5.5 מיליון על 50% ומכרה ב-60 מיליון) ולמרות שהספקולציות הימרו על קבוצה אירופאית גדולה, ארז הולק את המזוודה וטס לרוסיה. העונה הראשונה היתה בינונית להחריד וכבר נשמעו הדיבורים שאולי זניט סתם זרקה כסף. זה לא פשוט להתאקלם ברוסיה וכנראה שהיה קשה שם לברזילאי, שסיים עונה שלמה עם 11 שערים בלבד ב-30 הופעות. העונה הנוכחית כבר הרבה יותר טובה כאשר זניט נאבקת על האליפות והולק כבר עם 20 שערים ב-30 הופעות.
את הבכורה בסלסאו ערך ב-2009, אבל דווקא עם כניסתו של סקולארי לתפקיד, הולק מקבל מקום של קבע בהרכב לצידם של ניימאר וככל הנראה פרד. משחק בשני האגפים, או כווינגר או כקשר התקפי שתומך בחלוץ. שחקן מהיר וחסון, בעל שליטה טובה מאוד בכדור ורגל זמאל אימתנית מרחוק. שיחק עד כה 33 משחקים בנבחרת וכבש 8 שערים וכמו כן היה שותף לנבחרת שהפסידה את הזהב למכסיקו באולימפיאדת לונדון. אם יגיע במצב הרוח המתאים למונדיאל, התקפה שתכלול אותו, את ניימאר וככל הנראה פרד, תהיה קטלנית לכל יריבה ולזה ברזיל מחכה.
![[IMG]]()
אוסקר דוס סאנטוס אמבואבה ג'וניור (אוסקר)
קשר, בן 22
צ'לסי (אנגליה)
ניימאר לא יהיה שחקן המפתח הצעיר היחיד בסגל הזה ומלאכת הקישו ההתקפי, ניהול המשחק והמסירות לחלוצים תופקד על רגליו של אוסקר בן ה-22, כוכבה של צ'לסי האנגלית. לא רק בשל מראהו אלא גם בשל סגנון משחקו, כבר מתחילת דרכו הישוו את אוסקר לקאקא, חתיכת השוואה עם ציפיות בשמיים. הילד עדיין בתחילת דרכו, אבל באירופה הוא כבר נחשב לכוכב עולה שרק ימשיך להשתפר עם הזמן. החל את דרכו המקצוענית במועדון הפאר הברזילאי, סאו פאולו, שם ערך את הופעת הבכורה כשהוא בן 17 בלבד וסיים עם 11 הופעות באותה עונה. אחרי שנתיים בסאו פאולו, נקלע השחקן בין המועדון לבין סוכניו, שהתלוננו על כך שהמועדון הברזילאי לא שילם משכורות ולפיכך החוזה עם אוסקר מבוטל וביקשו להעביר אותו בהעברה חופשית לאינטרנאסיונל. סאו פאולו מצידה עירערה על כך וטענה שהשחקן שייך לה באופן חוזי ומנעה מאוסקר לשחק במפעלים היבשתיים בדרום אמריקה. הפשרה לבסוף הושגה רק כעבור שנתיים בין שני הצדדים, אבל בינתיים אוסקר החל לבנות את שמו באינטרנאסיונל (למרות שדרכו לא החלה חלק בגלל פציעה) וסיים שנתיים בקבוצה מפורטו אלגרה כאשר הוא מבקיע 19 שערים ב-70 משחקים וצד את עיני הסקאוטים באירופה גם ובעיקר בזכות הופעותיו המרשימות עם ברזיל הצעירה. זה הספיק לצ'לסי לרכוש אותו תמורת סכום לא קטן עבור כוכב צעיר של 19.35 מיליון ליש"ט ולא פחות מכך, הוא עוד קיבל את החולצה מספר 11 של האליל בסטמפורד ברידג', דידייה דרוגבה, שעזב חודש מוקדם יותר את המועדון. הבכורה שלו באירופה היתה חלומית ובמשחק בית מול יובנטוס, כבש שני שערים נהדרים, נבחר לאיש המשחק והציפיות ממנו, שגם כך היו גבוהות, רק עלו עוד יותר. בסך הכל הוא נתן עונת בכורה טובה עם 12 שערים ו-9 אסיסטים ב-64 משחקים, כאשר גם הושבת יותר על הספסל לאחר מינויו של רפא בניטס למאמן באמצע העונה במקומו של די מתאו. העונה בכל זאת הסתיימה בטעם טוב אחרי שהיה שותף 90 דקות לזכייתה של צ'לסי בליגה האירופאית והשער שלו מול יובה נבחר אף לשער העונה של צ'לסי.
העונה כבר הפך לשחקן יותר מרכזי בצ'לסי, כבש שער אחד פחות מהשנה שעברה אבל גם בהרב פחות משחקים. בזירה המקומית צ'לסי נפלה בישורת האחרונה מול ליברפול, בעוד שבאירופה הפסידה בחצי גמר הצ'מפיונס מול אתלטיקו מדריד. אוסקר לא שיחק באף אחד מהמשחקים עקב פציעה טורדנית, ממנה הביע חשש גם לקראת המונדיאל וכשירותו להופיע בו. משחק בעיקר כקשר התקפי מאחורי החלוץ או כפליימייקר, כאשר יש לו גם את היכולת לשחק מעט יותר לכיוון האגפים. דריבלר נהדר ובעיקר ראיית משחק יוצאת מן הכלל, שמאפשרת לו להעמיד חלוצים במצבים קורצים. מנהל משחק ברמות הגבוהות ביותר עם דיוק גבוה במסירות ארוכות, כמו גם קצרות. ברזיל כולה מחזיקה לו אצבעות שיהיה כשיר ב-100% כדי לסחוב את הסלסאו יחד עם ניימאר, כפי שעשו בנבחרת הצעירה.
שווים מעקב
![[IMG]]()
וויליאן בורז'ס דה סילבה
קשר, בן 25
צ'לסי (אנגליה)
קצת קשה לקרוא לשחקן שצ'לסי שילמה עליו 32 מיליון פאונד "שחקן ששווה מעקב", אבל וויליאן בניגוד לצ'לסי, טרם הראה את הכישורים שלו בנבחרת הסלסאו ובכל מקרה לא אמור להיות בורג מרכזי בה. הוא גדל והחל את הקריירה בקורינתצ'יאנס ורשם את הופעתו הראשונה כאשר היה בן 18. הספיק לשחק עונה אחת בלבד (בקושי בקבוצה הברזילאית, שם רשם 16 הופעות ושני שערים, לפני שנחטף תמורת 14 מיליון יורו ע"י שאחטאר דונייצק האוקראינית. אצל שאחטאר הוא בילה את מרבית הקריירה שלו עד כה ועשה זאת בהצלחה רבה, כשהוא הופך לאחד השחקנים החשובים בשנים האחרונות אצל דונייצק, שגם רשמה הישגים מצויינים להם וויליאן היה שותף, כמו 4 אליפויות אוקראינה, 3 גביעים, 3 גביעי סופר קאפ וגביע אופ"א אחד. בינואר אשתקד, החליטה אנז'י מחצ'קלה לרכוש את הברזילאי בסכום שנע באיזור ה-35 מיליון יורו, אך ברוסיה הוא מיעט לשחק ולא הרשים. עקב הגבלות כלכליות, הועמד כל הסגל של אנז'י למכירה וביניהם גם וויליאן, מה שאיפשר לצ'לסי לרכוש אותו באוגוסט תמורת 32 מיליון פאונד. בשביל עונת בכורה באנגליה ובקבוצה כמו צ'לסי, בסה"כ הוא רשם הופעות סבירות. לא נחשב תמיד לשחקן הרכב ולא שיחק בכל המשחקים, אבל הראה שיש לו כדורגל וכישרון ואולי המונדיאל יהיה הבמה שיקפיץ אותו עוד יותר קדימה לקראת השנה הבאה. גם בנבחרת הוא לא ממש קיבל יותר מדי הזדמנויות וסה"כ רשם 5 משחקים במדי הסלסאו, כולל גול במשחק ידידות מול הונדוראס. הוא יכול לשחק כווינגר באגפים או כקשר אמצע ולנהל את המשחק אם צריך. לא צפוי להיות בהרכב הפותח של סקולארי, אבל כן עתיד להיות השפן מהספסל במידת הצורך. בכל מקרה, יהיה מעניין לעקוב אחריו.
![[IMG]]()
ברנאר אניצ'ו קאלדיירה דוארטה (ברנאר)
קשר, בן 21
שאחטאר דונייצק (אוקריאנה)
השחקן הצעיר בסגל של פליפה סקולארי, החל את דרכו בקבוצת הנוער של אתלטיקו מיניירו ב-2006, אך בגלל גובהו הנמוך (1.64 מ') שוחרר ממנה פעמיים. לאחר שהרשימ בקבוצת הבת של המועדון, דמוקראטה, הוא חזר למיניירו וערך את הבכורה שלו בקבוצה הבוגרת ב-2011, כשהוא בן 18., תחת המאמן דוריבאל. אחרי שיחרורו של דוריבאל ומינויו של קוקה, החל ברנאר לקבל מקום של קבע בהרכב של מיניירו וערך את הופעת הבכורה שלו בסריה הבראזילאית במאי 2011 מול פראנאנסה, ומסיים את העונה כשהוא מופיע 23 פעמים עבור הקבוצה וגורם לנשיא המועדון, אלשנדרה קאליל, לדחות הצלעה מקטאר בגובה של 3.4 מיליון ליש"ט. בדיעבד הדחייה היתה צודקת, כי עונה אח"כ נתן ברנאר עונת שיא, כאשר הוא כובש 11 שערים ב-36 הופעות, הכובש המוביל יחד עם רונאלדיניו וז'ו, הוליך את הקבוצה לזכייה כפולה באליפות ברזיל (2012, 2013) וגם ההצעות החלו להגיע כשהגבוהה מביניהן, 9.8 מיליון ליש"ט ע"י ספרטאק מוסקבה, גם כן נדחתה. ברנאר עזר לקבוצה גם לזכות בגביע הליברטאדורס היוקרתי לראשונה בתולדותיה ב-2013 ונבחר לתגלית העונה בליגה הבראזילאית ולנבחרת השנה בדרום אמריקה. אז הגיע הצעה ראויה משאחטאר דונייצק ע"ס 25 מיליון יורו ולמרות שבני משפחתו של השחקן טענו שהוא בדרך לפורטו, הנשיא קאליל אמר שדונייצק היתה ההצעה היחידה ושהקשר ישחק שם. הקבוצה האוקראינית אכן אישרה את ההחתמה והחל מאוגוסט 2013, משחק ברנאר באוקראינה, שם כבש 3 שערים ב-27 הופעות. לנוכח הבלאגן במדינה, אמר ברנאר כי הוא עשוי לעזוב בכל עת במקרה חירום.
לסגל של ברזיל זומן לראשונה ע"י המאמן הקודם, מנזו מנסס, בספטמבר 2012 למשחק הקלאסיקו של דרום אמריקה מול ארגנטינה ומאז מיניו של סקולארי, הפך כבר לדייר של קבע בסגל של הסלסאו, כולל לגביע הקונפדרציות אשתקד, גביע שברזיל זכתה בו במגרשה הביתי וכמובן שעבר את הניפוי הסופי כדי להיות בין 23 המאושרים שיזכו לשחק עבור ברזיל במונדיאל הביתי שלה. עד כה רשם 10 הופעות וכבש שער אחד במשחק ידידות מול הונדוראס. הוא משחק בעיקר באגף שמאל, שחקן זריז מאוד, טכני, עם שליטה אבסולוטית בכדור שגם אוהב לעיתים להתחכם בדריבלים בדומה לניימאר, אבל כשזה מצליח לו, פשוט תענוג לראות. השפן שעשוי סקולארי לשלוף מהכובע כשברזיל תצטרך.
האם יהיה גביע שישי?
ברזיל הוגרלה לבית סביר שיכלול את קרואטיה, מכסיקו וקמרון, בית שממנו היא אמורה צריכה להעפיל לשלב הבא מהמקום הראשון, אבל עלולה לפגוש ככל הנראה יריבה מאוד חזקה כבר בשמינית הגמר - האלופה ספרד או סגניתה הולנד, אם הכל יילך לפי התוכנית. די ברור שברזיל כיום היא הנבחרת הלחוצה בעולם, שכן כל דבר פחות מתואר ביתי ייחשב לכישלון. לפני 64 שנים הם לא עמדו בלחץ ונכשלו במשחק הגמר, הפעם הם רוצים להסב נחת לאומה שלהם, אבל זה לא יהיה פשוט. בניגוד למונדיאלים קודמים, לברזיל אין איזו נבחרת מבריקה או מלהיבה, אבל יש לה נבחרת מאוד יעילה שכבר הוכיחה שהיא יכולה להתעלות ברגעים גדולים כפי שהיה בקונדפרציות. האם סקולארי יצליח לעשות זאת שוב ולהפוך למאמן הראשון שזוכה פעמיים עם ברזיל בגביע העולם?
![[IMG]](http://stock-j.com/wp-content/uploads/2013/09/flag_flag_of_Brazil_1-300x200.png)
![[IMG]](http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/7/78/CBF_logo.svg/200px-CBF_logo.svg.png)
משחק בינ"ל ראשון: ארגנטינה 3 - 0 בראזיל (20 בספטמבר 1914 בארגנטינה)
הניצחון הכי גדול: 0-14 (נגד ניקראגואה במכסיקו סיטי, 1975)
ההפסד הכי גדול: 6-0 (נגד אורוגואי בצ'ילה, 1920)
הכי הרבה הופעות כשחקן: מרקוס אבנגליסטה דה מוראס ("קאפו") (142)
מלך השערים: אדסון אראנטס דו נאסימנטו ("פלה") (77)
הופעות בגביע העולם: 19 (הנבחרת היחידה שהשתתפה בכל טורנירי גביע העולם)
הישג שיא בגביע העולם: אלופת העולם (2002, 1994, 1970, 1962, 1958)
64 שנים חיכו לזה אוהדי נבחרת ברזיל. 64 שנים חיכה העם הברזילאי שוב לארח את המונדיאל וביוני 2014 זה יקרה. 64 שנים לאחר אותו הפסד מפורסם במאראקנה מול אורוגאי, למה שהפך לאחר הטרגדיות הספורטיביות (ואף מעבר לכך) בברזיל, הסלסאו מקבלים הזדמנות אדירה לזכות בגביע בפעם השישית לעיני האומה כולה.
אין בכלל עוררין על כך שברזיל היא האומה הטובה ביותר לאורך ההיסטוריה של המונדיאלים. היא היחידה שלא פיספסה שום מונדיאל מיום הקמתו והנבחרת שזכתה הכי הרבה פעמים בגביע הנכסף - 5 במספר. נבחרות שונות שלה בהיסטוריה נכנסו לפנתאון בזכות הכדורגל המרהיב שהציגו כמו ברזיל של 1970 וברזיל של 1982, למרות שהאחרונה לא הצליחה לזכות בתואר.
הגביע העולמי הראשון של ברזיל הגיע "רק" ב-1958 וגילה לעולם ילד בן 17 שכונה פלה, אבל עוד לפני כן חשבו הברזילאים שהם יזכו בתואר כאשר ב-1950 אירחו את הטורניר והיו משוכנעים שהגביע שלהם. ברזיל דרסה כל מה שנקרה בדרכה והגיעה למשחק הגמר במראקנה שנבנה במיוחד לאותו אירוע, מול נבחרת אורוגואי. תיקו היה מספיק לברזיל, שעוד הוליכה בפתיחת המחצית השניה, אבל מהפך מדהים שביצעה אורוגואי ראה אוצה מנצחת 1-2 וחוטפת לברזיל את הגביע מהידיים. ההפסד השפיע רבות על אוהדי הנבחרת, ואף דווחו על חלק ממקרי התאבדות ברחבי המדינה בגין ההפסד.
הגביע הראשון הגיע כאמור שמונה שנים מאוחר יותר, כאשר בברזיל מגלים לעולם את אדסון אראנטס דו נאסימנטו המכונה "פלה", שלימים יהפוך לאחד מהשחקנים הגדולים בהיסטוריה ויש שיגידו הגדול מכולם. ברזיל זכתה בשלושה מארבעת המונדיאל הבאים, כאשר רק ב-1962 פלה לא ממש היה פקטור עקב פציעה שהשביתה אותו משלב הבתים. ב-1970 הוא הוביל חבורה מאוד מוכשרת שכללה בין היתר שמות כמו ריבלינו, פאולו סזאר, טושטאו וקרלוס אלברטו לזכיה על חשבון איטליה, אותה הם רמסו בגמר 1-4 וזכו בגביע ז'יל רימה לצמיתות.
![[IMG]](http://www.matchhighlight.com/wp-content/uploads/2011/12/brazil1970.jpg)
יש המחשיבים אותה כנבחרת הגדולה בכל הזמנים. ברזיל של 1970
ברזיל נכנסה לתקופת יובש לא פשוטה של 24 שנים עד שהספיקה להניח ידיה על הגביע הרביעי, לראשונה בצורתו החדשה. אומנם ב-1982 הציגה נבחרת לא פחות מלהיבה מזו של 1970, רק ששם היא נעצרה בסיבוב השני ע"י איטליה ופאולו רוסי שכבש שלושער כדי להעניק לנבחרתו 2-3 ואת הכרטיס לחצי הגמר.
את הכרטיס למונדיאל 1994 הבטיחה ברזיל רק במחזור האחרון מול אורוגואי, אבל אז לא הביטה לאחור, כשהצמד רומאריו את בבטו מוביל את החוד שלה. עם הקפטן דונגה, המגן ז'ורז'יניו והשוער טאפארל, ברזיל הגיע למשחק הגמר שוב מול איטליה ולאחר תיקו מאופס ב-120 דקות, זכתה בגביע הנכסף בדו קרב פנדלים.
הגביע החמישי והאחרון עד כה הושג לפני 12 במונדיאל שנערך ביפן וקוריאה ושם הציגה ברזיל צמד מוכשר לא פחות - רונאלדו את ריבאלדו וגם רונאלדיניו היה שם. רונאלדו סיים כמלך השערים בטורניר עם 8 כיבושים והפך גם למבקיע הגדול ביותר בתולדות הגביע העולמי עם 15 שערים במצטבר וזכייה שניה בגביע העולמי, הפעם כשחקן המרכזי (בזכיה ב-1994 היה בסגל כנער מוכשר בן 17). הוא גם האיש שהכניע את אוליבר קאן, השוער הגרמני המצטיין בטורניר, פעמיים במשחק הגמר והפך את ברזיל לנבחרת עם הכי הרבה זכיות בתואר.
בשני המונדיאלים הבאים איכזבה ברזיל וסיימה דרכה כבר ברבע הגמר למרות שנחשבה כמו תמיד ללכת עד הסוף אבל עכשיו, 12 שנים לאחר זכייתה האחרונה, מקבלת הסלסאו הזדמנות פז לזכות בביתה לראשונה בהיסטוריה מול הקהל הביתי.
![[IMG]](http://sackthemanager.files.wordpress.com/2011/07/world_cup_2002.jpg)
ריבאלדו ורונאלדו עם הגביע העולמי ב-2002
ברזיל כמובן לא שיחקה משחקי מוקדמות והעפילה אוטומטית לטורניר הגמר, אבל הדברים לא דפקו בהתחלה כמו שצריך והאמת שהם עדיין חורקים למרות מגמת שיפור בחודשים האחרונים. זה החל עם המינוי הלא ברור של מאנו מנזס כמאמן הנבחרת, המאמן שהיה אמור להוליך את ברזיל במונדיאל הביתי, אבל טורניר קופה אמריקה מאכזב למדי, הפסד בגמר הטורניר האולימפי ושורה של משחקי ידידות לא משכנעים, גרמו לראשי ההתאחדות לתקן את הטעות לפני שיהיה מאוחר מדי ובנובמבר 2012 פוטר ובמקומו מונה לואיס פליפה סקולארי, מי שהוליך את ברזיל לזכייה האחרונה שלה. פתיחת הקדנציה המחודשת שלו אומנם כללה הפסד לאנגליה בוומבלי, אבל רוב התוצאות היו משכנעות וחיוביות, כולל תבוסה 0-3 שהנחילה לאלופת העולם ספרד, וניצחונות על איטליה, צ'ילה, פורטוגל, אורוגואי וצרפת בין היתר. בין לבין הספיקה ברזיל גם לא לאכזב את הקהל הביתי ולזכות בגביע הקונפדרציות ביוני 2013.
האיש על הקווים
לואיס פליפה סקולארי
![[IMG]](http://static1.businessinsider.com/image/50d1a7bd6bb3f72a3600000b-480/brazil-luiz-felipe-scolari.jpg)
לואיס פליפה סקולארי בן ה-65 ידריך את נבחרת ברזיל זו קדנציה שניה ומונדיאל שני שלו עם הסלסאו ויקבל הזדמנות פז להיות המאמן הראשון שזוכה עם ברזיל בשני גביעי עולם. הראשון כאשר הוליך את הנבחרת לזכיה במונדיאל ב-2002 והשני במונדיאל הביתי שייערך בעוד ימים ספורים.
סקולארי בכלל לא היה האיש שהיה אמור להיות מופקד על המשימה הלאומית. הכבוד הונח על כתפיו של מאנו מנזס, אבל הוא נכשל טוטאלית בקופה אמריקה וברוב משחקי האימון שהנבחרת ערכה, מה שהביא את ראשי ההתאחדות לפטרו בנובמבר 2012 ומנות במקומו את סקולארי. הנבחרת תחת פליפה סקולארי חזרה חהיות ברזיל המאיימת, שיפרה את תוצאותיה וזכתה גם בגביע הקונפדרציות. כנראה שבתפקיד המאמן של הנבחרת, מוציא מעצמו סקולארי את הטוב ביותר. הקריירה העשירה שלו כמאמן קבוצות מתרכזת כמעט כולה בליגה הברזילאית וקצת באיזור אסיה, כאשר סקולארי אימן כמה שנים בערב הסעודית, יפן, כוויית ואוזבקיסטאן. הישגו הגדול ביותר - הקופה ליברטאדורס ב-1995 עם גרמיו וב-1999 עם פאלמייראס. בעונת 2008-09 קיבל הזדמנות ראשונה באירופה אצל צ'לסי של אברמוביץ', אבל התוצאות היו רעות וכעבור חצי שנה פוטר. ברמת הנבחרת כאמור הולך לסקולארי הרבה יותר טוב ומעבר לגביע העולמי ב-2002 הוא גם אימן את פורטוגל במשך 5 שנים, אותה הוליך לגמר היורו 2004 (הפסידה בבית ליוון) ולמקום הרביעי במונדיאל 2006.
סגל הנבחרת
שוערים: ז'וליו סזאר (טורונטו, ארה"ב), ג'פרסון (בוטאפוגו), ויקטור (אתלטיקו מיניירו)
הגנה: דני אלבס (ברסלונה, ספרד), מאיקון (רומא, איטליה), מרסלו (ריאל מדריד, ספרד), מקסוול (פ.ס.ז'., צרפת), טיאגו סילבה (פ.ס.ז'., צרפת), דויד לואיז (צ'לסי, אנגליה), דאנטה (באיירן מינכן, גרמניה), הנריקה (נאפולי, איטליה)
קישור: לואיס גוסטאבו (וולפסבורג, גרמניה), פאוליניו (טוטנהאם, אנגליה), הרנאנס (אינטר, איטליה), פרנאנדיניו (מנצ'סטר סיטי, אנגליה), אוסקר (צ'לסי, אנגליה), ראמירש (צ'לסי, אנגליה), וויליאן (צ'לסי, אנגליה)
התקפה: ניימאר (ברסלונה, ספרד), פרד (פלומיננזה), ז'ו (אתלטיקו מיניירו), הולקי (זניט פטרסבורג, רוסיה), ברנאר (שחטאר דונייצק, אוקראינה)
שחקני המפתח
![[IMG]](http://s22.postimg.org/ahcp4q9bl/neymar.jpg)
ניימאר דה סילבאס סאנטוס ג'וניור (ניימאר)
חלוץ, בן 22
ברסלונה (ספרד)
כבר כמה שנים שהשם ניימאר מסתובב באוזניהם של הסקאוטים באירופה ושל חובבי הכדורגל ונראה כאילו שהוא נמצא בשטח הרבה זמן, אבל הילד בן ה-22 עבר רק בקיץ שעבר לראשונה בחייו לאירופה ולאחד המועדונים הגדולים בעולם, ברסלונה, ששילם עליו לא פחות מ-87.2 מיליון יורו (סכום שעורר אח"כ שערורייה לא קטנה, כאשר התברר שבארסה שילמה 57 מיליון לסאנטוס ו-בערך 40 מיליון נוספים הלכו למשפחתו של ניימאר), אבל לצערו הרב לא ממש מימש את ההבטחה הגדולה שתלו בו. יש כאלו שקוראים לו בלוף אחרי עונה מאכזבת אחת, אבל רק מי שעקב אחרי הבחור הצעיר בליגה הבראזילאית ובסלסאו, יכול לזהות את הכישרון האדיר הטמון בו ואת העובדה שרוב המבקרים פשוט הספידו אותו מוקדם מדי ואין כמו המונדיאל כדי לענות לכולם. ניימאר גדל בסאנטוס, קבוצה שכבר הוציאה לעולם את פלה הגדול, והפך במהרה לאליל האוהדים עם הדריבלים הוירטואוזים שלו, שגררו לא מעט תיקולים חריפים גם מצד שומריו, שלא אהבו בלשון המעטה את "ההתעללות" שלו בהם. במקביל, פיתח לעצמו ניימאר שם של "צוללן" לא קטן, כאשר כמות הצהובים שלו עבור התחזויות ונפילות גדולה מדי עבור שחקן צעיר שמשחק כחלוץ והוא הפך במהרה למטרה עבור השופטים, שלעיתים פשוט לא מבחינים בין ההתחזויות שלו לבין עבירות אמיתיות שמתבצעות עליו. הוא ערך את הבכורה בסאנטוס בגיל 17 וכבר אז ראו כמה הילד ענק, כשסיים עם 14 גולים ב-48 הופעות בכל המסגרות. מכאן והלאה הילד פשוט לא הסתכל לאחור ורק הלך ונהיה טוב יותר מעונה לעונה. עונתו הטובה ביותר היתה ב-2012, כאשר כבש בכל המסגרות 43 גולים ב-47 הופעות! היה שותף מלא לשלוש אליפויות של סאנטוס, קופה ליברטאדורס ורקופה, לפני שעבר לבלאו גראנה. עונת הבכורה שלו כאמור לא היתה מהמוצלחות, לצד הברקות נדירות, ראינו יותר ניימאר כבוי שנמצא בצילו של מסי ועונה של 15 שערים ב-40 משחקים בכל המסגרות היא לא רעה, אבל בוודאי לא מה שציפו מניימאר.
מצד שני, בסלסאו ניימאר פשוט פורח. הוא עבר את כל הנבחרות מגיל הנוער והבריק בכל אחת מהן. ההחמצה הגדולה ביותר שלו היתה ככל הנראה באולימפיאדה ב-2012, שם נבחרת עטורת כוכבים כברזיל הופתעה בגמר ע"י מכסיקו והפסידה את הזהב. עוד לפני כן הוא רשם הופעה בקופה אמריקה של 2011 וכבש שני שערים, בטורניר לא מרשים בלשון המעטה של הבראזילאים. מצד שני, החזרה הגנרלית לגביע העולם בשנה שעברה, היתה שלו. בקופה קונפדרציות שברזיל אירחה, ניימאר היה השחקן המצטיין (וגם נבחר לשחקן הטורניר) והפגין יכולת נהדרת לאורך כל הטורניר, כאשר הוא מוליך את ברזיל לזכייה וסיים עם 4 שערים ב-4 משחקים, מה שהעלה עוד יותר את הציפיות ממנו לקראת המעבר לברסלונה. בסך הכל המאזן שלו נהדר בנבחרת ועומד על 30 שערים ב-47 משחקים ושוב, מדובר בילד בן 22.
ניימאר משחק לרוב כחלוץ שני באגף שמאל, שם הוא מביא לידי ביטוי את היכולת הטכנית הגבוהה שלו ואת האפשרות להשאיר את שומריו מאחור בזכות דריבל הנהדר בשילוב המהירות. בתחילת דרכו עוד החשיבו אותו לאנוכי, אבל עם השנים הוא למד יותר להרים את הראש ולמצוא את האיש הפנוי. גם הסיומת שלו נהדרת, אם כי רוב הגולים שלו הם ברגל, נדיר לראות אותו כובש בנגיחות. בסך הכל ניימאר מסומן כבר הרבה זמן כאיש המרכזי של המונדיאל הקרוב וכזה שאומה שלמה של 201 מיליון אנשים תולה בו תקווה להביא לה את הגביע העולמי אחרי 12 שנים.
![[IMG]](http://s24.postimg.org/wjw8w31j9/hulk.jpg)
ז'יבאנילדו ויאיירה דה סוזה (הולקי)
חלוץ, בן 27
זניט סנט פטרסבורג (רוסיה)
השם החם בפגרה לפני שנתיים באירופה היה הולקי (או הולק, כמו שרובנו מכירים אותו), שעבר בסכום ענק של 60 מיליון יורו מפורטו לזניט. בניגוד לכישרונות ברזילאים צעירים אחרים, הקריירה של החלוץ החסון לא ממש המריאה בתחילתה, ולאחר עונה בויטוריה הברזילאית, הוא עזב לליגה היפנית לקבוצת קאוואסקי שתאמינו או לא, השאילה אותו לקונסאדול ואח"כ לטוקיו ורדי, שתיהן מהליגה היפנית השניה! מה שבקאוואסקי לא ראו, בפורטו הבינו מהר והם מיהרו לרכוש 50% מכרטיסו של הברזילאי תמורת 5.5 מיליון יורו. הולק קיבל את הצ'אנס שלו לאחר שהחלוץ המארוקאי, טאריק סקטיווי, נפצע והולק יצר משולש קטלני בפורטו יחד עם סבוז'ה רודריגס האורוגואי וליצ'ה לופס הארגנטינאי. מהר מאוד הפך לשם החם באגף ימין של פורטו ובסיום העונה באירופה נבחר לאחד מ-10 הכוכבים העולים של היבשת. בפורטו מיהרו להאריך לו את החוזה וקבעו סעיף ביי-אאוט של 100 מיליון יורו. הולק המשיך להפציץ בפורטוגל, גם כאשר ליצ'ה עזב ופאלקאו הגיע במקומו. הסטטיסטיקה שלו נהדרת במדי פורטו, שם רשם 78 שערים ב-169 הופעות בכל המסגרות. אז כאמור הגיע ההצעה המפתה מרוסיה (להזכירכם, פורטו שילמה 5.5 מיליון על 50% ומכרה ב-60 מיליון) ולמרות שהספקולציות הימרו על קבוצה אירופאית גדולה, ארז הולק את המזוודה וטס לרוסיה. העונה הראשונה היתה בינונית להחריד וכבר נשמעו הדיבורים שאולי זניט סתם זרקה כסף. זה לא פשוט להתאקלם ברוסיה וכנראה שהיה קשה שם לברזילאי, שסיים עונה שלמה עם 11 שערים בלבד ב-30 הופעות. העונה הנוכחית כבר הרבה יותר טובה כאשר זניט נאבקת על האליפות והולק כבר עם 20 שערים ב-30 הופעות.
את הבכורה בסלסאו ערך ב-2009, אבל דווקא עם כניסתו של סקולארי לתפקיד, הולק מקבל מקום של קבע בהרכב לצידם של ניימאר וככל הנראה פרד. משחק בשני האגפים, או כווינגר או כקשר התקפי שתומך בחלוץ. שחקן מהיר וחסון, בעל שליטה טובה מאוד בכדור ורגל זמאל אימתנית מרחוק. שיחק עד כה 33 משחקים בנבחרת וכבש 8 שערים וכמו כן היה שותף לנבחרת שהפסידה את הזהב למכסיקו באולימפיאדת לונדון. אם יגיע במצב הרוח המתאים למונדיאל, התקפה שתכלול אותו, את ניימאר וככל הנראה פרד, תהיה קטלנית לכל יריבה ולזה ברזיל מחכה.
![[IMG]](http://s21.postimg.org/hyffcy3pz/oscar.jpg)
אוסקר דוס סאנטוס אמבואבה ג'וניור (אוסקר)
קשר, בן 22
צ'לסי (אנגליה)
ניימאר לא יהיה שחקן המפתח הצעיר היחיד בסגל הזה ומלאכת הקישו ההתקפי, ניהול המשחק והמסירות לחלוצים תופקד על רגליו של אוסקר בן ה-22, כוכבה של צ'לסי האנגלית. לא רק בשל מראהו אלא גם בשל סגנון משחקו, כבר מתחילת דרכו הישוו את אוסקר לקאקא, חתיכת השוואה עם ציפיות בשמיים. הילד עדיין בתחילת דרכו, אבל באירופה הוא כבר נחשב לכוכב עולה שרק ימשיך להשתפר עם הזמן. החל את דרכו המקצוענית במועדון הפאר הברזילאי, סאו פאולו, שם ערך את הופעת הבכורה כשהוא בן 17 בלבד וסיים עם 11 הופעות באותה עונה. אחרי שנתיים בסאו פאולו, נקלע השחקן בין המועדון לבין סוכניו, שהתלוננו על כך שהמועדון הברזילאי לא שילם משכורות ולפיכך החוזה עם אוסקר מבוטל וביקשו להעביר אותו בהעברה חופשית לאינטרנאסיונל. סאו פאולו מצידה עירערה על כך וטענה שהשחקן שייך לה באופן חוזי ומנעה מאוסקר לשחק במפעלים היבשתיים בדרום אמריקה. הפשרה לבסוף הושגה רק כעבור שנתיים בין שני הצדדים, אבל בינתיים אוסקר החל לבנות את שמו באינטרנאסיונל (למרות שדרכו לא החלה חלק בגלל פציעה) וסיים שנתיים בקבוצה מפורטו אלגרה כאשר הוא מבקיע 19 שערים ב-70 משחקים וצד את עיני הסקאוטים באירופה גם ובעיקר בזכות הופעותיו המרשימות עם ברזיל הצעירה. זה הספיק לצ'לסי לרכוש אותו תמורת סכום לא קטן עבור כוכב צעיר של 19.35 מיליון ליש"ט ולא פחות מכך, הוא עוד קיבל את החולצה מספר 11 של האליל בסטמפורד ברידג', דידייה דרוגבה, שעזב חודש מוקדם יותר את המועדון. הבכורה שלו באירופה היתה חלומית ובמשחק בית מול יובנטוס, כבש שני שערים נהדרים, נבחר לאיש המשחק והציפיות ממנו, שגם כך היו גבוהות, רק עלו עוד יותר. בסך הכל הוא נתן עונת בכורה טובה עם 12 שערים ו-9 אסיסטים ב-64 משחקים, כאשר גם הושבת יותר על הספסל לאחר מינויו של רפא בניטס למאמן באמצע העונה במקומו של די מתאו. העונה בכל זאת הסתיימה בטעם טוב אחרי שהיה שותף 90 דקות לזכייתה של צ'לסי בליגה האירופאית והשער שלו מול יובה נבחר אף לשער העונה של צ'לסי.
העונה כבר הפך לשחקן יותר מרכזי בצ'לסי, כבש שער אחד פחות מהשנה שעברה אבל גם בהרב פחות משחקים. בזירה המקומית צ'לסי נפלה בישורת האחרונה מול ליברפול, בעוד שבאירופה הפסידה בחצי גמר הצ'מפיונס מול אתלטיקו מדריד. אוסקר לא שיחק באף אחד מהמשחקים עקב פציעה טורדנית, ממנה הביע חשש גם לקראת המונדיאל וכשירותו להופיע בו. משחק בעיקר כקשר התקפי מאחורי החלוץ או כפליימייקר, כאשר יש לו גם את היכולת לשחק מעט יותר לכיוון האגפים. דריבלר נהדר ובעיקר ראיית משחק יוצאת מן הכלל, שמאפשרת לו להעמיד חלוצים במצבים קורצים. מנהל משחק ברמות הגבוהות ביותר עם דיוק גבוה במסירות ארוכות, כמו גם קצרות. ברזיל כולה מחזיקה לו אצבעות שיהיה כשיר ב-100% כדי לסחוב את הסלסאו יחד עם ניימאר, כפי שעשו בנבחרת הצעירה.
שווים מעקב
![[IMG]](http://s27.postimg.org/w3libxalv/willian.jpg)
וויליאן בורז'ס דה סילבה
קשר, בן 25
צ'לסי (אנגליה)
קצת קשה לקרוא לשחקן שצ'לסי שילמה עליו 32 מיליון פאונד "שחקן ששווה מעקב", אבל וויליאן בניגוד לצ'לסי, טרם הראה את הכישורים שלו בנבחרת הסלסאו ובכל מקרה לא אמור להיות בורג מרכזי בה. הוא גדל והחל את הקריירה בקורינתצ'יאנס ורשם את הופעתו הראשונה כאשר היה בן 18. הספיק לשחק עונה אחת בלבד (בקושי בקבוצה הברזילאית, שם רשם 16 הופעות ושני שערים, לפני שנחטף תמורת 14 מיליון יורו ע"י שאחטאר דונייצק האוקראינית. אצל שאחטאר הוא בילה את מרבית הקריירה שלו עד כה ועשה זאת בהצלחה רבה, כשהוא הופך לאחד השחקנים החשובים בשנים האחרונות אצל דונייצק, שגם רשמה הישגים מצויינים להם וויליאן היה שותף, כמו 4 אליפויות אוקראינה, 3 גביעים, 3 גביעי סופר קאפ וגביע אופ"א אחד. בינואר אשתקד, החליטה אנז'י מחצ'קלה לרכוש את הברזילאי בסכום שנע באיזור ה-35 מיליון יורו, אך ברוסיה הוא מיעט לשחק ולא הרשים. עקב הגבלות כלכליות, הועמד כל הסגל של אנז'י למכירה וביניהם גם וויליאן, מה שאיפשר לצ'לסי לרכוש אותו באוגוסט תמורת 32 מיליון פאונד. בשביל עונת בכורה באנגליה ובקבוצה כמו צ'לסי, בסה"כ הוא רשם הופעות סבירות. לא נחשב תמיד לשחקן הרכב ולא שיחק בכל המשחקים, אבל הראה שיש לו כדורגל וכישרון ואולי המונדיאל יהיה הבמה שיקפיץ אותו עוד יותר קדימה לקראת השנה הבאה. גם בנבחרת הוא לא ממש קיבל יותר מדי הזדמנויות וסה"כ רשם 5 משחקים במדי הסלסאו, כולל גול במשחק ידידות מול הונדוראס. הוא יכול לשחק כווינגר באגפים או כקשר אמצע ולנהל את המשחק אם צריך. לא צפוי להיות בהרכב הפותח של סקולארי, אבל כן עתיד להיות השפן מהספסל במידת הצורך. בכל מקרה, יהיה מעניין לעקוב אחריו.
![[IMG]](http://s8.postimg.org/ojqmxvphx/bernard.jpg)
ברנאר אניצ'ו קאלדיירה דוארטה (ברנאר)
קשר, בן 21
שאחטאר דונייצק (אוקריאנה)
השחקן הצעיר בסגל של פליפה סקולארי, החל את דרכו בקבוצת הנוער של אתלטיקו מיניירו ב-2006, אך בגלל גובהו הנמוך (1.64 מ') שוחרר ממנה פעמיים. לאחר שהרשימ בקבוצת הבת של המועדון, דמוקראטה, הוא חזר למיניירו וערך את הבכורה שלו בקבוצה הבוגרת ב-2011, כשהוא בן 18., תחת המאמן דוריבאל. אחרי שיחרורו של דוריבאל ומינויו של קוקה, החל ברנאר לקבל מקום של קבע בהרכב של מיניירו וערך את הופעת הבכורה שלו בסריה הבראזילאית במאי 2011 מול פראנאנסה, ומסיים את העונה כשהוא מופיע 23 פעמים עבור הקבוצה וגורם לנשיא המועדון, אלשנדרה קאליל, לדחות הצלעה מקטאר בגובה של 3.4 מיליון ליש"ט. בדיעבד הדחייה היתה צודקת, כי עונה אח"כ נתן ברנאר עונת שיא, כאשר הוא כובש 11 שערים ב-36 הופעות, הכובש המוביל יחד עם רונאלדיניו וז'ו, הוליך את הקבוצה לזכייה כפולה באליפות ברזיל (2012, 2013) וגם ההצעות החלו להגיע כשהגבוהה מביניהן, 9.8 מיליון ליש"ט ע"י ספרטאק מוסקבה, גם כן נדחתה. ברנאר עזר לקבוצה גם לזכות בגביע הליברטאדורס היוקרתי לראשונה בתולדותיה ב-2013 ונבחר לתגלית העונה בליגה הבראזילאית ולנבחרת השנה בדרום אמריקה. אז הגיע הצעה ראויה משאחטאר דונייצק ע"ס 25 מיליון יורו ולמרות שבני משפחתו של השחקן טענו שהוא בדרך לפורטו, הנשיא קאליל אמר שדונייצק היתה ההצעה היחידה ושהקשר ישחק שם. הקבוצה האוקראינית אכן אישרה את ההחתמה והחל מאוגוסט 2013, משחק ברנאר באוקראינה, שם כבש 3 שערים ב-27 הופעות. לנוכח הבלאגן במדינה, אמר ברנאר כי הוא עשוי לעזוב בכל עת במקרה חירום.
לסגל של ברזיל זומן לראשונה ע"י המאמן הקודם, מנזו מנסס, בספטמבר 2012 למשחק הקלאסיקו של דרום אמריקה מול ארגנטינה ומאז מיניו של סקולארי, הפך כבר לדייר של קבע בסגל של הסלסאו, כולל לגביע הקונפדרציות אשתקד, גביע שברזיל זכתה בו במגרשה הביתי וכמובן שעבר את הניפוי הסופי כדי להיות בין 23 המאושרים שיזכו לשחק עבור ברזיל במונדיאל הביתי שלה. עד כה רשם 10 הופעות וכבש שער אחד במשחק ידידות מול הונדוראס. הוא משחק בעיקר באגף שמאל, שחקן זריז מאוד, טכני, עם שליטה אבסולוטית בכדור שגם אוהב לעיתים להתחכם בדריבלים בדומה לניימאר, אבל כשזה מצליח לו, פשוט תענוג לראות. השפן שעשוי סקולארי לשלוף מהכובע כשברזיל תצטרך.
האם יהיה גביע שישי?
ברזיל הוגרלה לבית סביר שיכלול את קרואטיה, מכסיקו וקמרון, בית שממנו היא אמורה צריכה להעפיל לשלב הבא מהמקום הראשון, אבל עלולה לפגוש ככל הנראה יריבה מאוד חזקה כבר בשמינית הגמר - האלופה ספרד או סגניתה הולנד, אם הכל יילך לפי התוכנית. די ברור שברזיל כיום היא הנבחרת הלחוצה בעולם, שכן כל דבר פחות מתואר ביתי ייחשב לכישלון. לפני 64 שנים הם לא עמדו בלחץ ונכשלו במשחק הגמר, הפעם הם רוצים להסב נחת לאומה שלהם, אבל זה לא יהיה פשוט. בניגוד למונדיאלים קודמים, לברזיל אין איזו נבחרת מבריקה או מלהיבה, אבל יש לה נבחרת מאוד יעילה שכבר הוכיחה שהיא יכולה להתעלות ברגעים גדולים כפי שהיה בקונדפרציות. האם סקולארי יצליח לעשות זאת שוב ולהפוך למאמן הראשון שזוכה פעמיים עם ברזיל בגביע העולם?