נבחרת קוסטה ריקה
![[IMG]]()
משחק בינ"ל ראשון: קוסטה ריקה - אל סלבדור 0-7 (ספטמבר 1921 בגוואטמלה)
הניצחון הכי גדול: 12-0 (נגד פורטו ריקו בקולומביה, דצמבר 1946)
ההפסד הכי גדול: 7-0 (נגד מכסיקו במכסיקו סיטי, אוגוסט 1975)
שיאן ההופעות: וולטר סנטנו (137)
מלך השערים: רולאנדו פונסקה (47)
הופעות בגביע העולם: 3 (1990, 2002, 2006)
הישג שיא בגביע העולם: שמינית הגמר (1990)
קוסטה ריקה נחשבת באופן היסטורי לבכירה בנבחרות מרכז אמריקה (מכסיקו וארה"ב שייכות להתאחדות הצפון אמריקנית). במשך שנים רבות באמצע המאה הקודמת היא נחשבה לנבחרת השנייה בטובה בכל היבשת, אבל קונקאקאף קיבלה מקום אחד בלבד במונדיאל, וה"טיקוס" לא הצליחו לנצח את מכסיקו במאבק עליו. אחרי שאיבדה גובה ביבשת בשנות ה-70 וה-80, הצליחה קוסטה ריקה להעפיל למונדיאל לראשונה ב-1990. באיטליה היא גם רשמה את הישג השיא שלה - העפלה לשמינית הגמר, תחת בורה מילוטנוביץ'. במשחקה הראשון אי פעם במונדיאל, הצליחה הנבחרת הקוסטה ריקנית, שהתבססה על שחקנים מהליגה המקומית בלבד, להפתיע את נבחרת סקוטלנד 1-0 משער של חואן קייאסו. במחזור היא היא רשמה הפסד מינימלי לברזיל, והיתה צריכה תיקו בלבד מול שבדיה במחזור האחרון ע"מ להעפיל לשלב הבא. הסקנדינבים עלו ליתרון במחצית הראשונה, אבל בשלהי המחצית השנייה הקפטן רוג'ר פלורס השווה את התוצאה, והמחליף הצעיר הרנאן מדפורד, ש-12 שנים מאוחר יותר יהיה השריד היחיד מאותה נבחרת במונדיאל באסיה, כבש את שער הניצחון ושלח את קוסטה ריקה לשמינית הגמר, שם היא הובסה 4-1 ע"י צ'כוסלובקיה. לשני המונדיאלים הבאים הטיקוס שוב לא הצליחו להגיע, לפני שחזרו בכל תרועה רמה למונדיאל ב-2002, אחרי שסיימו במקום הראשון בבית הצפון אמריקני, הרבה לפני מכסיקו וארה"ב. למרות שהוגרלה לבית קשה, קוסטה ריקה הרשימה בקוריאה וסיימה במקום השלישי אחרי טורקיה רק בגלל הפרש שערים, אחרי תבוסה 5-2 לברזיל במחזור האחרון באחד המשחקים המהנים בטורניר. ב-2006 קוסטה ריקה שוב העפילה למונדיאל, אך הפעם היא לא הצליחה להשיג ולו נקודה אחת והלכה הביתה בתום שלב הבתים. לאחר שלא הצליחה להעפיל למונדיאל האחרון, קוסטה ריקה חוזרת למונדיאל הנוכחי.
![[IMG]]()
נבחרת קוסטה ריקה במונדיאל 2002
הסגל הקוסטה ריקני למונדיאל מורכב ממספר שחקנים המשחקים באירופה המחוזקים בשחקנים מסקנדינביה וה-MLS, וגם בליגה המקומית. שמות בולטים ומוכרים בו הם הקפטן ברייאן רואיז מפ.ס.וו., השוער קיילור נאבאס מלבאנטה, ג'וניור דיאז ממיינץ ויואל קמפבל מאולימפיאקוס. הטיקוס ספגו מכה לא פשוטה כאשר ברייאן אוביידו מאברטון שבר את רגלו בינואר ויחמיץ את המונדיאל, וגם אלבארו סאבוריו, החלוץ הותיק, נפצע במהלך ההכנות לטורניר ולא יזכה לקחת בו חלק. שחקנים משמעותיים נוספים בסגל של חורחה לואיס פינטו הם רוי מילר, מגנה המצויין של ניו יורק רד בולס, והקשר סלסו בורחס מא.י.ק. השבדית. למונדיאל הנוכחי העפילה קוסטה ריקה בקלות רבה לאחר תצוגה מרשימה בבית הגמר הצפון אמריקאי, בו סיימה שנייה ורשמה נצחונות מול ארה"ב ומכסיקו. למעשה, את האחרונה היא כמעט הדיחה לחלוטין מהמונדיאל, כאשר ניצחה אותה בסן חוזה במחזור האחרון, אך הפסד דרמטי של פנמה מול ארה"ב מנע מהטיקוס להדיח את המכסיקנים השנואים עליהם. לכל אורך המוקדמות קוסטה ריקה הראתה יכולת קבוצתית טובה מאוד, עם הגנה מצויינת לצד חוליית התקפה מוכשרת אך לא יציבה. בהתחשב ביריבות של קוסטה ריקה בבית ד' - אורוגוואי, איטליה ואנגליה - זה יוכל להספיק, אולי, לשלושה הפסדים מכובדים.
המאמן
חורחה לואיס פינטו
![[IMG]]()
זוהי הקדנציה השנייה של חורחה לואיס פינטו בנבחרת קוסטה ריקה. הקודמת היתה בין 2004 ל-2005, אך הוא פוטר בעקבות תוצאות לא טובות ויכולת לא מרשימה. למאמן הותיק בן ה-61 יש קריירה מכובדת מאוד בקולומביה, שם אימן מספר קבוצות בעלות שם ואף זכה באליפות אחת עם קוקוטה ב-2006. ב-2002 הגיע לראשונה לקוסטה ריקה, והוביל את אלחאולנסה לשלוש אליפויות מקומיות. ב-2007 מונה פינטו למאמן נבחרת קולומביה, פתח טוב את קמפיין מוקדמות המונדיאל אך פוטר לאחר נסיגה ביכולת וקולומביה נכשלה במשימת ההעפלה. ב-2011 מונה שוב למאמנם של הטיקוס, והוביל אותם בהצלחה לא מבוטלת בטורנירים בצפון אמריקה, וכמובן למונדיאל הנוכחי.
שחקני המפתח
קיילור נאבאס
![[IMG]]()
מה זה אומר על נבחרת, אם השם הכי גדול שלה הוא שוער? דבר אחד בטוח, קיילור נאבאס ביצע השנה פריצה מרשימה בלבאנטה, והוא מדיע למונדיאל כאחד השוערים הטובים בלה ליגה, ואולי באירופה בכלל. נאבאס התחיל את הקריירה שלו בסאפריסה מסן חוזה, וב-2008, בהיותו בן 22, קיבל את אפודת השוער הראשון. בעונתו הראשונה כשוער ראשון הוא זכה באליפות, וערך את הופעת הבכורה שלו בנבחרת. ב-2009 הוא הגיע לחצי גמר גביע הזהב עם קוסטה ריקה וזכה בתואר השוער המצטיין, ושנה לאחר מכן הוא עבר לספרד, שם חתם באלבסטה מהליגה השנייה. הוא הציג יכולת טובה, אך אלבסטה ירדה לליגה השלישית והוא עבר ללבאנטה, שם שימש כמחליף של גוסטאבו מונואה במשך שנתיים. לקראת סוף העונה שעברה, לאחר תבוסה ביתית 4-0 לדפורטיבו, נטען כלפי מונואה ומספר שחקנים נוספים שהם מכרו את המשחק, והם הודחו מההרכב. נאבאס קיבל את אפודת השוער הראשון, וניצל את ההזדמנות עד תום עם יכולת מצויינת, שנמשכת עד היום. השמועות על מעבר לקבוצה גדולה יותר לא איחרו להגיע, וליברפול ומילאן הוזכרו כמועמדות. בהתחשב בזהות היריבות של קוסטה ריקה במונדיאל, לנאבאס יהיו הזדמנויות רבות להציג את כישוריו, ואולי להשיג מחזרות נוספות לשירותיו.
ברייאן רואיז
![[IMG]]()
עד לפני מספר חודשים, למאמן הפינטו היו סיבות רבות לדאגה מכושרו של הקפטן שלו, ברייאן רואיז. אחרי שתי עונות טובות בפולהאם, חלה העונה ירידה בכושרו של רואיז, והוא איבד את מקומו בהרכב של הקבוצה המדרדרת מלונדון. אבל בינואר רואיז סידר לעצמו מעבר בהשאלה לפ.ס.וו. ההולנדית, שם הוא חוזר לכושר שאפיין אותו בקדנציה הראשונה שלו בהולנד במדי טוונטה. מדובר בבשורות טובות מאוד לקוסטה ריקה, שהרבה ממשחק ההתקפה שלה נשען על היצירתיות של "לה קומרדחה" ("הסמור).
את הקריירה שלו התחיל רואיז באלחואלנסה, הקבוצה של אלחואלה, העיר השנייה בגודלה בקוסטה ריקה. לאחר שלוש עונות בבוגרים, בהן היה בורג מרכזי בזכייה של אלחואלנסה באליפות מקומית אחת, אליפות המועדונים של מרכז אמריקה, וגולת הכותרת - גביע האלופות של קונקאקא"ף, עבר רואיז לגנט בקיץ 2006. כבר לאחר עונה אחת הוא קיבל את סרט הקפטן, ובעונתו השנייה היה גם מלך השערים של הקבוצה. ביולי 2009 המשיך רואיז בהתקדמות וחתם בטוונטה ההולנדית. במשך השנתיים שלו בטוונטה, היה רואיז אחד מכוכבי הקבוצה שב-2010 זכתה באליפות סנסציונית בהולנד, ושנה לאחר מכן סיימה במקום השני וזכתה בגביע. רואיז עצמו סיים את עונת האליפות כסגן מלך השערים של הליגה עם 24 כיבושים. את עונת 2011 התחיל רואיז עם טוונטה, אך ביום האחרון של מועד ההעברות עבר לפולהאם, שם, כאמור, הוא לא הצליח לשחזר את יכולתו הנהדרת מהולנד. עתה מקווה רואיז לסיים חצי עונה עם הופעה מכובדת בגביע העולם, ואולי לסדר לעצמו חוזה בקבוצה אחרת בעונה הבאה.
סלסו בורחס
![[IMG]]()
כמו ללא מעט נבחרות בקיץ הקרוב, גם לקוסטה ריקה יש בסגל נציג ממוצא ברזילאי. הנציג הזה הוא סלסו בורחס, בנו של אלשנדרה גימראייס, מתאזרח ברזילאי ששיחק במדי הטיקוס במונדיאל 1990, וגם אימן אותם במונדיאלים של 2002 ו-2006. בניגוד לאביו ששיחק כחלוץ, בורחס משחק כפליימייקר, בעל טכניקה וגבוהה ויכולת כיבוש מרשימה מרחוק. אחרי שכיכב במדי הנבחרות הצעירות של קוסטה ריקה וזכה ספריסה, קבוצת נעוריו,בארבע אליפויות מקומיות רצופות, זומן בורחס לנבחרת הבוגרת לראשונה בקיץ 2008, ומאז הוא הפך לאחד מהשחקנים המרכזיים שלה. חצי שנה ואליפות אחת נוספת לאחר הבכורה בנבחרת, הקשר המוכשר עבר לפרדריקסטאד הנורבגית. אחרי שלוש עונות מצויינות בורחס הגיע למדינה סקנדינבית אחרת - שבדיה, שם חתם בא.י.ק. משטוקהולם. מאז עברו עוד שתי עונות מוצלחות ופוריות, והשמועות אומרות שבורחס מחפש מעבר לליגה גדולה יותר בקיץ. אבל עוד לפני כן, מצפה לו משימה מסובכת ביותר - להתמודד עם הקישור של איטליה, אנגליה ואורוגוואי, ולהוכיח שהוא ראוי לשחק ברמה גבוהה יותר.
שימו לב ל...
יואל קמפבל
![[IMG]]()
כבר שנים שקמפבל נחשב לכוכב העולה של הכדורגל הקוסטה ריקני. לפני חמש שנים, קמפבל כבר הראה ניצוצות כשהיה הכוכב של הנבחרת שהודחה בשלב הבתים של המונדיאל עד גיל 17 ב-2009. ב-2011, הוא הוביל את קוסטה ריקה לסגנות אליפות צפון אמריקה עד גיל 20, וסיים כמלך השערים עם שישה כיבושים. בקיץ של אותה שנה, צמד שלו מול אוסטרליה בשלב הבתים של המונדיאליטו העלה את קוסטה ריקה לשמינית הגמר. יכולתו של קמפבל באותו טורניר הובילה להחתמתו ע"י ארסנל, ממנה הושאל מיידית ללוריין, והציג שם יכולת טובה. בעונה לאחר מכן הגיעה השאלה מוצלחת פחות לבטיס, והעונה הוא הושאל שוב, הפעם לאולימפיאקוס היוונית, והפך לאחד מכוכבי הקבוצה, עם דאבל-דאבל בכל המסגרות של כיבושים ובישולים, כולל שער בשמינית הגמר מול מנצ'סטר יונייטד. גם בנבחרת הבוגרת קמפבל הפך לשחקן משמעותי, ויש באמתחתו כבר מעל ל-30 הופעות בה. לאחרונה עלה קמפבל לכותרות, לאחר שרכש לא פחות מ-500 מדבקות של שחקני מונדיאל בתקווה למצוא שם מדבקה של עצמו, אך לשווא. בברזיל הוא ינסה לגרום לכך שגם אחרים יחפשו את המדבקה שלו.
הסגל המלא:
שוערים: קיילור נאבאס (לבאנטה), פטריק פמברטון (אלחואלנסה), דניאל קמברונרו (הרדיאנו)
הגנה: מייקל אומניה (ספריסה), ג'וניור דיאז (מיינץ), רוי מייר (ניו יורק רד בולס), ג'יאנקרלו גונזאלס (קולומבוס קרו), יוני אקוסטה (אלחואלנסה), כריסטיאן גמבואה (רוזנבורג), אוסקר דוארטה (קלאב ברוז'), היינר מורה (ספריסה), וויילון פרנסיס (קולומבוס קרו)
קישור: סלסו בורחס (א.י.ק. סולנה), כריסטיאן בולאניוס (קופנהאגן), מייקל בראנטס (אאלסונד), חוזה מיגל קוברו (הרדיאנו), ילצין טחדה (ספריסה), אסטבן גרנאדו (הרדיאנו), דייגו קאלבו (ואלרנגה)
התקפה: בריאן רואיז (פ.ס.וו), יואל קמפבל (אולימפיאקוס), רנדאל ברנס (קרטחינס), מרקו אורניה (קובאן)
לוח המשחקים:
אורוגוואי - קוסטה ריקה (קסטלאו, פורטלזה (סיארה), 14.6, 22:00 שעון ישראל)
איטליה - קוסטה ריקה (ארינה פרנאמבוקו, רסיפה (פרנאמבוקו), 20.6, 19:00 שעון ישראל)
קוסטה ריקה - אנגליה (מינייראו, בלו הוריזונטה (מינאס ז'ראיס), 24.6, 19:00 שעון ישראל)
![[IMG]](http://zachmorrice.files.wordpress.com/2011/02/costa-rica_flag1.gif?w=300&h=200)
![[IMG]](http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f/f5/Costa_Rica_football_association.png)
משחק בינ"ל ראשון: קוסטה ריקה - אל סלבדור 0-7 (ספטמבר 1921 בגוואטמלה)
הניצחון הכי גדול: 12-0 (נגד פורטו ריקו בקולומביה, דצמבר 1946)
ההפסד הכי גדול: 7-0 (נגד מכסיקו במכסיקו סיטי, אוגוסט 1975)
שיאן ההופעות: וולטר סנטנו (137)
מלך השערים: רולאנדו פונסקה (47)
הופעות בגביע העולם: 3 (1990, 2002, 2006)
הישג שיא בגביע העולם: שמינית הגמר (1990)
קוסטה ריקה נחשבת באופן היסטורי לבכירה בנבחרות מרכז אמריקה (מכסיקו וארה"ב שייכות להתאחדות הצפון אמריקנית). במשך שנים רבות באמצע המאה הקודמת היא נחשבה לנבחרת השנייה בטובה בכל היבשת, אבל קונקאקאף קיבלה מקום אחד בלבד במונדיאל, וה"טיקוס" לא הצליחו לנצח את מכסיקו במאבק עליו. אחרי שאיבדה גובה ביבשת בשנות ה-70 וה-80, הצליחה קוסטה ריקה להעפיל למונדיאל לראשונה ב-1990. באיטליה היא גם רשמה את הישג השיא שלה - העפלה לשמינית הגמר, תחת בורה מילוטנוביץ'. במשחקה הראשון אי פעם במונדיאל, הצליחה הנבחרת הקוסטה ריקנית, שהתבססה על שחקנים מהליגה המקומית בלבד, להפתיע את נבחרת סקוטלנד 1-0 משער של חואן קייאסו. במחזור היא היא רשמה הפסד מינימלי לברזיל, והיתה צריכה תיקו בלבד מול שבדיה במחזור האחרון ע"מ להעפיל לשלב הבא. הסקנדינבים עלו ליתרון במחצית הראשונה, אבל בשלהי המחצית השנייה הקפטן רוג'ר פלורס השווה את התוצאה, והמחליף הצעיר הרנאן מדפורד, ש-12 שנים מאוחר יותר יהיה השריד היחיד מאותה נבחרת במונדיאל באסיה, כבש את שער הניצחון ושלח את קוסטה ריקה לשמינית הגמר, שם היא הובסה 4-1 ע"י צ'כוסלובקיה. לשני המונדיאלים הבאים הטיקוס שוב לא הצליחו להגיע, לפני שחזרו בכל תרועה רמה למונדיאל ב-2002, אחרי שסיימו במקום הראשון בבית הצפון אמריקני, הרבה לפני מכסיקו וארה"ב. למרות שהוגרלה לבית קשה, קוסטה ריקה הרשימה בקוריאה וסיימה במקום השלישי אחרי טורקיה רק בגלל הפרש שערים, אחרי תבוסה 5-2 לברזיל במחזור האחרון באחד המשחקים המהנים בטורניר. ב-2006 קוסטה ריקה שוב העפילה למונדיאל, אך הפעם היא לא הצליחה להשיג ולו נקודה אחת והלכה הביתה בתום שלב הבתים. לאחר שלא הצליחה להעפיל למונדיאל האחרון, קוסטה ריקה חוזרת למונדיאל הנוכחי.
![[IMG]](http://www.worldcupteams.republika.pl/fototeams2002/team_costarica.jpg)
נבחרת קוסטה ריקה במונדיאל 2002
הסגל הקוסטה ריקני למונדיאל מורכב ממספר שחקנים המשחקים באירופה המחוזקים בשחקנים מסקנדינביה וה-MLS, וגם בליגה המקומית. שמות בולטים ומוכרים בו הם הקפטן ברייאן רואיז מפ.ס.וו., השוער קיילור נאבאס מלבאנטה, ג'וניור דיאז ממיינץ ויואל קמפבל מאולימפיאקוס. הטיקוס ספגו מכה לא פשוטה כאשר ברייאן אוביידו מאברטון שבר את רגלו בינואר ויחמיץ את המונדיאל, וגם אלבארו סאבוריו, החלוץ הותיק, נפצע במהלך ההכנות לטורניר ולא יזכה לקחת בו חלק. שחקנים משמעותיים נוספים בסגל של חורחה לואיס פינטו הם רוי מילר, מגנה המצויין של ניו יורק רד בולס, והקשר סלסו בורחס מא.י.ק. השבדית. למונדיאל הנוכחי העפילה קוסטה ריקה בקלות רבה לאחר תצוגה מרשימה בבית הגמר הצפון אמריקאי, בו סיימה שנייה ורשמה נצחונות מול ארה"ב ומכסיקו. למעשה, את האחרונה היא כמעט הדיחה לחלוטין מהמונדיאל, כאשר ניצחה אותה בסן חוזה במחזור האחרון, אך הפסד דרמטי של פנמה מול ארה"ב מנע מהטיקוס להדיח את המכסיקנים השנואים עליהם. לכל אורך המוקדמות קוסטה ריקה הראתה יכולת קבוצתית טובה מאוד, עם הגנה מצויינת לצד חוליית התקפה מוכשרת אך לא יציבה. בהתחשב ביריבות של קוסטה ריקה בבית ד' - אורוגוואי, איטליה ואנגליה - זה יוכל להספיק, אולי, לשלושה הפסדים מכובדים.
המאמן
חורחה לואיס פינטו
![[IMG]](http://www.crhoy.com/wp-content/uploads/2012/11/jorge-luis-pinto-costa-rica-el-salvador1.jpg)
זוהי הקדנציה השנייה של חורחה לואיס פינטו בנבחרת קוסטה ריקה. הקודמת היתה בין 2004 ל-2005, אך הוא פוטר בעקבות תוצאות לא טובות ויכולת לא מרשימה. למאמן הותיק בן ה-61 יש קריירה מכובדת מאוד בקולומביה, שם אימן מספר קבוצות בעלות שם ואף זכה באליפות אחת עם קוקוטה ב-2006. ב-2002 הגיע לראשונה לקוסטה ריקה, והוביל את אלחאולנסה לשלוש אליפויות מקומיות. ב-2007 מונה פינטו למאמן נבחרת קולומביה, פתח טוב את קמפיין מוקדמות המונדיאל אך פוטר לאחר נסיגה ביכולת וקולומביה נכשלה במשימת ההעפלה. ב-2011 מונה שוב למאמנם של הטיקוס, והוביל אותם בהצלחה לא מבוטלת בטורנירים בצפון אמריקה, וכמובן למונדיאל הנוכחי.
שחקני המפתח
קיילור נאבאס
![[IMG]](http://www.insidespanishfootball.com/wp-content/uploads/2014/04/Keylor-Navas-Levante.jpg)
מה זה אומר על נבחרת, אם השם הכי גדול שלה הוא שוער? דבר אחד בטוח, קיילור נאבאס ביצע השנה פריצה מרשימה בלבאנטה, והוא מדיע למונדיאל כאחד השוערים הטובים בלה ליגה, ואולי באירופה בכלל. נאבאס התחיל את הקריירה שלו בסאפריסה מסן חוזה, וב-2008, בהיותו בן 22, קיבל את אפודת השוער הראשון. בעונתו הראשונה כשוער ראשון הוא זכה באליפות, וערך את הופעת הבכורה שלו בנבחרת. ב-2009 הוא הגיע לחצי גמר גביע הזהב עם קוסטה ריקה וזכה בתואר השוער המצטיין, ושנה לאחר מכן הוא עבר לספרד, שם חתם באלבסטה מהליגה השנייה. הוא הציג יכולת טובה, אך אלבסטה ירדה לליגה השלישית והוא עבר ללבאנטה, שם שימש כמחליף של גוסטאבו מונואה במשך שנתיים. לקראת סוף העונה שעברה, לאחר תבוסה ביתית 4-0 לדפורטיבו, נטען כלפי מונואה ומספר שחקנים נוספים שהם מכרו את המשחק, והם הודחו מההרכב. נאבאס קיבל את אפודת השוער הראשון, וניצל את ההזדמנות עד תום עם יכולת מצויינת, שנמשכת עד היום. השמועות על מעבר לקבוצה גדולה יותר לא איחרו להגיע, וליברפול ומילאן הוזכרו כמועמדות. בהתחשב בזהות היריבות של קוסטה ריקה במונדיאל, לנאבאס יהיו הזדמנויות רבות להציג את כישוריו, ואולי להשיג מחזרות נוספות לשירותיו.
ברייאן רואיז
![[IMG]](http://www.nevercaptainnickybutt.com/wp-content/uploads/2011/12/bryan-ruiz1.jpg)
עד לפני מספר חודשים, למאמן הפינטו היו סיבות רבות לדאגה מכושרו של הקפטן שלו, ברייאן רואיז. אחרי שתי עונות טובות בפולהאם, חלה העונה ירידה בכושרו של רואיז, והוא איבד את מקומו בהרכב של הקבוצה המדרדרת מלונדון. אבל בינואר רואיז סידר לעצמו מעבר בהשאלה לפ.ס.וו. ההולנדית, שם הוא חוזר לכושר שאפיין אותו בקדנציה הראשונה שלו בהולנד במדי טוונטה. מדובר בבשורות טובות מאוד לקוסטה ריקה, שהרבה ממשחק ההתקפה שלה נשען על היצירתיות של "לה קומרדחה" ("הסמור).
את הקריירה שלו התחיל רואיז באלחואלנסה, הקבוצה של אלחואלה, העיר השנייה בגודלה בקוסטה ריקה. לאחר שלוש עונות בבוגרים, בהן היה בורג מרכזי בזכייה של אלחואלנסה באליפות מקומית אחת, אליפות המועדונים של מרכז אמריקה, וגולת הכותרת - גביע האלופות של קונקאקא"ף, עבר רואיז לגנט בקיץ 2006. כבר לאחר עונה אחת הוא קיבל את סרט הקפטן, ובעונתו השנייה היה גם מלך השערים של הקבוצה. ביולי 2009 המשיך רואיז בהתקדמות וחתם בטוונטה ההולנדית. במשך השנתיים שלו בטוונטה, היה רואיז אחד מכוכבי הקבוצה שב-2010 זכתה באליפות סנסציונית בהולנד, ושנה לאחר מכן סיימה במקום השני וזכתה בגביע. רואיז עצמו סיים את עונת האליפות כסגן מלך השערים של הליגה עם 24 כיבושים. את עונת 2011 התחיל רואיז עם טוונטה, אך ביום האחרון של מועד ההעברות עבר לפולהאם, שם, כאמור, הוא לא הצליח לשחזר את יכולתו הנהדרת מהולנד. עתה מקווה רואיז לסיים חצי עונה עם הופעה מכובדת בגביע העולם, ואולי לסדר לעצמו חוזה בקבוצה אחרת בעונה הבאה.
סלסו בורחס
![[IMG]](http://kaw.stb.s-msn.com/i/5C/37AC642118F521621A6EF8AD279C6.jpg)
כמו ללא מעט נבחרות בקיץ הקרוב, גם לקוסטה ריקה יש בסגל נציג ממוצא ברזילאי. הנציג הזה הוא סלסו בורחס, בנו של אלשנדרה גימראייס, מתאזרח ברזילאי ששיחק במדי הטיקוס במונדיאל 1990, וגם אימן אותם במונדיאלים של 2002 ו-2006. בניגוד לאביו ששיחק כחלוץ, בורחס משחק כפליימייקר, בעל טכניקה וגבוהה ויכולת כיבוש מרשימה מרחוק. אחרי שכיכב במדי הנבחרות הצעירות של קוסטה ריקה וזכה ספריסה, קבוצת נעוריו,בארבע אליפויות מקומיות רצופות, זומן בורחס לנבחרת הבוגרת לראשונה בקיץ 2008, ומאז הוא הפך לאחד מהשחקנים המרכזיים שלה. חצי שנה ואליפות אחת נוספת לאחר הבכורה בנבחרת, הקשר המוכשר עבר לפרדריקסטאד הנורבגית. אחרי שלוש עונות מצויינות בורחס הגיע למדינה סקנדינבית אחרת - שבדיה, שם חתם בא.י.ק. משטוקהולם. מאז עברו עוד שתי עונות מוצלחות ופוריות, והשמועות אומרות שבורחס מחפש מעבר לליגה גדולה יותר בקיץ. אבל עוד לפני כן, מצפה לו משימה מסובכת ביותר - להתמודד עם הקישור של איטליה, אנגליה ואורוגוואי, ולהוכיח שהוא ראוי לשחק ברמה גבוהה יותר.
שימו לב ל...
יואל קמפבל
![[IMG]](http://1nildown2oneup.net/wp-content/uploads/2013/03/joel.jpg)
כבר שנים שקמפבל נחשב לכוכב העולה של הכדורגל הקוסטה ריקני. לפני חמש שנים, קמפבל כבר הראה ניצוצות כשהיה הכוכב של הנבחרת שהודחה בשלב הבתים של המונדיאל עד גיל 17 ב-2009. ב-2011, הוא הוביל את קוסטה ריקה לסגנות אליפות צפון אמריקה עד גיל 20, וסיים כמלך השערים עם שישה כיבושים. בקיץ של אותה שנה, צמד שלו מול אוסטרליה בשלב הבתים של המונדיאליטו העלה את קוסטה ריקה לשמינית הגמר. יכולתו של קמפבל באותו טורניר הובילה להחתמתו ע"י ארסנל, ממנה הושאל מיידית ללוריין, והציג שם יכולת טובה. בעונה לאחר מכן הגיעה השאלה מוצלחת פחות לבטיס, והעונה הוא הושאל שוב, הפעם לאולימפיאקוס היוונית, והפך לאחד מכוכבי הקבוצה, עם דאבל-דאבל בכל המסגרות של כיבושים ובישולים, כולל שער בשמינית הגמר מול מנצ'סטר יונייטד. גם בנבחרת הבוגרת קמפבל הפך לשחקן משמעותי, ויש באמתחתו כבר מעל ל-30 הופעות בה. לאחרונה עלה קמפבל לכותרות, לאחר שרכש לא פחות מ-500 מדבקות של שחקני מונדיאל בתקווה למצוא שם מדבקה של עצמו, אך לשווא. בברזיל הוא ינסה לגרום לכך שגם אחרים יחפשו את המדבקה שלו.
הסגל המלא:
שוערים: קיילור נאבאס (לבאנטה), פטריק פמברטון (אלחואלנסה), דניאל קמברונרו (הרדיאנו)
הגנה: מייקל אומניה (ספריסה), ג'וניור דיאז (מיינץ), רוי מייר (ניו יורק רד בולס), ג'יאנקרלו גונזאלס (קולומבוס קרו), יוני אקוסטה (אלחואלנסה), כריסטיאן גמבואה (רוזנבורג), אוסקר דוארטה (קלאב ברוז'), היינר מורה (ספריסה), וויילון פרנסיס (קולומבוס קרו)
קישור: סלסו בורחס (א.י.ק. סולנה), כריסטיאן בולאניוס (קופנהאגן), מייקל בראנטס (אאלסונד), חוזה מיגל קוברו (הרדיאנו), ילצין טחדה (ספריסה), אסטבן גרנאדו (הרדיאנו), דייגו קאלבו (ואלרנגה)
התקפה: בריאן רואיז (פ.ס.וו), יואל קמפבל (אולימפיאקוס), רנדאל ברנס (קרטחינס), מרקו אורניה (קובאן)
לוח המשחקים:
אורוגוואי - קוסטה ריקה (קסטלאו, פורטלזה (סיארה), 14.6, 22:00 שעון ישראל)
איטליה - קוסטה ריקה (ארינה פרנאמבוקו, רסיפה (פרנאמבוקו), 20.6, 19:00 שעון ישראל)
קוסטה ריקה - אנגליה (מינייראו, בלו הוריזונטה (מינאס ז'ראיס), 24.6, 19:00 שעון ישראל)